We komen graag met u in contact: 06 – 557 077 17

Diensten2024-05-02T17:56:39+01:00

Onze diensten

Bent u op zoek naar een professioneel schildersbedrijf dat uw benodigde werkzaamheden verzorgt? Wij staan voor u klaar in de in de noordelijke provincies. Onze diensten bestaan uit binnen- en buitenschilderwerkzaamheden. Maar Schildersbedrijf van Dijken is er ook voor decoratieschilderwerk zoals bijvoorbeeld marmer- en houtimitaties.
Wij leveren een hoogwaardige kwaliteit schilderwerk. Het is onze doelstelling om u als klant voor 100 procent tevreden te stellen met onze diensten! Klik op de diensten tabs voor meer informatie.

Binnenschilderwerk2024-04-25T10:02:13+01:00

Binnenschilderwerk is bepalend voor de sfeer en geeft een extra dimensie aan het interieur van uw woning. Maar het heeft bovendien zijn weerslag op de houdbaarheid van uw buitenschilderwerk. Dit wordt maar al te vaak onderschat. Regelmatig onderhoud aan detail technische delen als glasprofielen, glasafdichting (zijn de kitvoegen tussen het houtwerk en glas bijvoorbeeld nog in goede conditie) en draaiende delen zijn uitermate belangrijk. Schildersbedrijf van Dijken beseft dat als geen ander en besteedt veel zorg aan het binnenschilderwerk.

Uiteraard proberen wij de overlast tot een minimum te beperken. Alles wordt zorgvuldig afgedekt en het machinaal schuren gebeurt met stofafzuiging waardoor er nauwelijks stof ontsnapt. Het spreekt voor zich dat de werkplek aan het eind van de werkdag netjes wordt opgeruimd.

Buitenschilderwerk2024-04-25T10:01:01+01:00

Het Nederlandse klimaat stelt hoge eisen aan het buitenschilderwerk. Met name liggende delen, gevelbetimmering (rabatdelen), kopse kanten van het hout en boven- en onderzijde van deuren en ramen hebben het zwaar te verduren. Het op tijd laten schilderen van de buitenkant van uw woning of pand is dus van groot belang voor de duurzaamheid. Het is bovendien kostenbesparend. Schilder- en houtwerk zijn namelijk kwetsbaar en gevoelig voor achterstallig onderhoud. Vakkundig onderhoud beschermt en verfraait het exterieur. Goed schilderwerk heeft bovendien een positief effect op de waarde van uw huis. Schildersbedrijf van Dijken begrijpt dat als geen ander!

Houtrotherstel2024-04-25T10:00:20+01:00

Bij een houtvochtgehalte van meer dan 20% kan houtrot ontstaan. Dit probleem kan versterkt worden door bouwkundige gebreken of achterstallig onderhoud. Liggende delen, windveren, rabatdelen, afdekkingen van dakkapellen, kopse kanten van het hout en boven- en onderzijde van deuren en ramen hebben het in ons klimaat extra zwaar te verduren. Vandaar dat aan deze delen extra aandacht besteed moet worden.

Zodra we houtrot of verwering constateren, zullen we aanbevelen deze plekken te herstellen. Door gebruik te maken van duurzame twee componenten reparatiemiddelen kan houtrot constructief worden aangepakt. Een methode waarmee we houtrot op verantwoorde wijze kunnen herstellen en het milieu ontzien. Kostbare vervanging van kozijnen en andere gevelelementen kan hiermee vermeden worden.

Glaswerk en decoratie2024-04-25T09:59:43+01:00

Heeft u een kapotte ruit of wilt u uw enkele beglazing laten vervangen door dubbel glas? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Want zelfs als uw ramen nog niet aan vervanging toe zijn, kan dubbel glas of Hoog Rendements glas al rendabel zijn! U bijvoorbeeld kiezen voor HR++ isolatieglas Hoog Rendements beglazing. Dat is dubbel glas met een veel betere warmte-isolatie. Zo kunt u besparen op uw stookkosten en tegelijkertijd uw wooncomfort verhogen.

Bovenlichten in deuren of in de voorgevel van uw woning lenen zich, vanwege de zeer mooie verstrooiing van het licht, uitstekend voor glas in lood. Het geeft uw woning een karakteristieke en sfeervolle uitstraling. Decoratief en figuratief glas biedt daarnaast uitkomst als u grote ramen met inkijk hebt. Kathedraalglas is bijvoorbeeld zeer geschikt als u de inkijk wilt verminderen. Het heeft aan een kant een fijne structuur en is in vele kleuren verkrijgbaar.
U kunt bij ons uiteraard ook terecht voor reparatie cq restauratie van decoratief en figuratief glas. Schade aan glas in lood ramen is in veel gevallen goed te repareren. Zijn er echter veel kapotte ruitjes, dan adviseren we u het gehele raam opnieuw in het lood te zetten. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Marmer- en houtimitaties2024-04-25T09:58:47+01:00

Marmer- en houtimitaties zijn veel voorkomende vormen van decoratief schilderwerk en zijn op bijna alle ondergronden aan te brengen. Deze oude schildertechnieken waren vooral bedoeld om het interieur van een gebouw meer aanzien te geven. De oorspronkelijke materialen waren vaak te kostbaar om te gebruiken. Zo zijn er in veel kerken nog zuilen die door middel van deze authentieke schildertechnieken gemarmerd zijn.

Het maken van mooie goed lijkende imitaties van hout of marmer is een specialisme in het schildersvak. Het kan worden toegepast op deuren, trappen en schouwen of in kerken op zuilen. In principe is voor de decoratieschilder bijna alles na te schilderen. In goed overleg kan een imitatie worden geschilderd die aan uw persoonlijke wensen voldoet.

Stukadoren en lijstwerk2024-04-25T09:58:04+01:00

Stucwerk is de eerste stap naar een professionele afwerking van met name gemetselde wanden en muren in nieuwbouw, verbouw of renovatie. Het dient om wanden uit te vlakken en loodrecht te maken en als voorbereiding op schilderwerk of behang. Er zijn ook stucwerk soorten die een afwerking op zich zijn. Deze hebben na het opbrengen geen verdere bewerking meer nodig.

Als u geen standaard vlakke afwerking op uw wanden en plafonds wilt, maar een stijlvolle en decoratieve uitstraling wenst, dan kunt u kiezen voor wand- en plafonddecoratie. Gipsen ornamenten en lijstwerk geven uw interieur een sfeervolle klassieke uitstraling. Uiteraard kunt u gipslijsten en gipsornamenten ook in moderne strakke stijl toepassen.

Dak-, vloer- en gevelisolatie2024-04-25T09:57:24+01:00

Door uw woning te isoleren, kunt u geld besparen. Bovendien creëert u een hoger wooncomfort door een aangenamer binnenklimaat, zowel in de zomer als in de winter. Met vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of dubbel glas kunt u veel warmteverlies voorkomen. Daardoor is uw energieverbruik aanmerkelijk lager en belast u bovendien het milieu minder. Vooral in oudere woningen valt winst te behalen.

Verftechnisch advies2024-04-25T09:56:27+01:00

Het vaststellen van de conditie en eventuele gebreken van de ondergrond en het huidige verfsysteem begint bij een gedegen onderzoek. Schildersbedrijf van Dijken geeft u hierin graag verftechnisch advies. Dit advies geeft u inzicht in welk systeem het meest geschikt is voor uw woning. Wij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van verf en de toepassingsmogelijkheden. Vakkundig schilderwerk draagt bij aan een een lange(re) levensduur van uw woning.

Allereerst gaan we met u in gesprek om uw wensen en eisen duidelijk te krijgen. Welke verf moet gebruikt worden en hoe lang gaat het mee? Hoe is het gesteld met de kwaliteit van het bestaande verfsysteem? Wat zijn de condities van de ondergrond? Welk budget is beschikbaar en wat zijn binnen uw budget de best haalbare mogelijkheden. Wij maken dat graag voor u inzichtelijk door middel van een goed onderbouwd advies. Want iedere woning verlangt een ander plan van aanpak.

Deskundig kleuradvies2024-04-25T09:55:35+01:00

Naast verftechnische adviezen, verzorgen wij ook kleuradviezen. Deskundig kleuradvies met speciale aandacht voor het verfpalet dat het beste bij uw stijl en uw woning aansluit. In onze samenwerking staan uw wensen centraal. Afhankelijk van uw persoonlijke smaak kunt u bijvoorbeeld kiezen voor harmonieuze of contrasterende kleuren en warme of koude tinten. Kleuren komen het best tot hun recht door ze te combineren met andere kleuren.

Een kleuradvies voor uw woning kan ook digitaal. Door foto’s van uw woning te bewerken in de nieuwe kleurstelling krijgt u een goede impressie van het uiteindelijke resultaat.

Houtrotherstel2024-04-25T09:34:46+01:00

Bij een houtvochtgehalte van meer dan 20% kan houtrot ontstaan. Dit probleem kan versterkt worden door bouwkundige gebreken of achterstallig onderhoud. Liggende delen, windveren, rabatdelen, afdekkingen van dakkapellen, kopse kanten van het hout en boven- en onderzijde van deuren en ramen hebben het in ons klimaat extra zwaar te verduren. Vandaar dat aan deze delen extra aandacht besteed moet worden.

Zodra we houtrot of verwering constateren, zullen we aanbevelen deze plekken te herstellen. Door gebruik te maken van duurzame twee componenten reparatiemiddelen kan houtrot constructief worden aangepakt. Een methode waarmee we houtrot op verantwoorde wijze kunnen herstellen en het milieu ontzien. Kostbare vervanging van kozijnen en andere gevelelementen kan hiermee vermeden worden.

Ga naar de bovenkant