Dak-, vloer- en gevelisolatie

Door uw woning te isoleren, kunt u geld besparen. Bovendien creëert u een hoger wooncomfort door een aangenamer binnenklimaat, zowel in de zomer als in de winter. Met vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of dubbel glas kunt u veel warmteverlies voorkomen. Daardoor is uw energieverbruik aanmerkelijk lager en belast u bovendien het milieu minder. Vooral in oudere woningen valt winst te behalen. De overheid stimuleert het isoleren van uw woning door de arbeidskosten bij het energiebesparend isoleren van woningen ouder dan 2 jaar onder het lage btw-tarief te laten vallen. Vanaf 1 januari 2014 geldt het lage BTW tarief ook voor de arbeidskosten bij het aanbrengen van (isolatie)glas.

Isolatiemethoden:

Bij niet-geïsoleerde vloeren op de begane grond gaat ongeveer 15 procent van de warmte verloren. Goede vloerisolatie is een uitstekende manier om energie te besparen en het verhoogt uw wooncomfort aanmerkelijk.
De gevel is een muur die grenst aan de buitenlucht. Door isolatiemateriaal aan te brengen verliest de woning minder warmte. Er zijn drie manieren om uw gevel te isoleren. Isolatie vanaf de binnenmuren, isolatie vanaf de buitenmuren en spouwmuurisolatie. Welk type gevelisolatie het beste is voor uw woning hangt af van het bouwjaar. Spouwmuurisolatie biedt het hoogste rendement en is vaak goedkoper dan binnen- en buitenmuurisolatie.
Veel oudere woningen hebben een ongeïsoleerd dak waardoor veel kostbare warmte ontsnapt. Bij een ongeïsoleerd dak kan ongeveer 30 procent van de warmte verloren gaan. Het aanbrengen van isolatiemateriaal aan de binnen- of buitenzijde van het dakbeschot levert u een aanmerkelijke energiebesparing op.
Vanaf 1 januari 2014 geldt het lage BTW tarief ook voor de arbeidskosten bij het aanbrengen van (isolatie)glas.

Wilt u weten welke isolatiemethoden voor uw woning geschikt zijn? Laat u dan door Schildersbedrijf van Dijken adviseren.